התגובות המגיעות מוושינגטון למהומות בירושלים מעוררות תהיות קשות לגבי האפשרות בכלל לנהל דו שיח ענייני עם ממשל ביידן ובכירי המפלגה הדמוקרטית.
במהלך השבת, בתגובה למהומות האלימות של ערביי ירושלים בשכונת שייח ג'ראח בימים האחרונים, הסנטורית הדמוקרטית הבכירה אליזבת' ווארן כתבה בחשבון הטוויטר שלה: "ההוצאה בכוח של דיירים פלשתינים ותיקים של שייח ג'ראח היא מעשה מתועב ובלתי מתקבל על הדעת. על הממשל להבהיר לממשלה הישראלית שהפינויים הללו בלתי חוקיים וחובה לעצור אותם לאלתר".
אי אפשר להסתכל על הציוץ של ווארן כמשהו זולת אמירה אנטישמית בוטה. הרי הסיפור בשייח ג'ראח מאוד פשוט. בניינים שבבעלות יהודית כבר 146 שנה נתפסו באופן בלתי חוקי על ידי ירדן במלחמת השחרור. באופן בלתי חוקי האפוטרופוס לרכוש אויב של ירדן השכירה את בנייני המריבה בשייח ג'ראח לדיירים במהלך הכיבוש הירדני הבלתי חוקי.
לאחר שישראל שחררה את מזרח, צפון ודרום ירושלים מירדן במלחמת ששת הימים, הבעלים היהודים של אותם בניינים ביקשו לרשום מחדש את בעלותם בנכסים בתקווה לקבל את החזקה בהם בחזרה. הנכסים נרשמו בשם בעליהם החוקיים בשנת 1973.
בשנת 1982 הדיירים הערבים הכירו בבעלות של הבעלים היהודים בנכסים. ומאז ועד היום, הם מסרבים לצאת. פסקי דין הוצאו אחד אחרי השני שציוו על פינויים. וכעת, הסאגה המשפטית אמורה לבוא לקיצה. לאחר 73 שנים, הבעלים היהודים אמורים לקבל את החזקה בנכסים שלהם.
המהומות סביב ביצוע צו הפינוי של בית המשפט המחוזי בירושלים נובעות אך ורק מהיותם של הבעלים יהודים. ההודעה של ווארן איננה אלא התבטאות אנטישמית בוטה. הרי אילולא הבעלים היו יהודים, לא הייתה לה שום בעיה עם ביצוע צו הפינוי. העמדה שלה היא עמדה אנטישמית באופן חד וחלק.
וזה מביא אותנו לממשל ביידן אליו הסנטורית הבכירה רבת ההשפעה פונה בדרישה שהנשיא ואנשיו יצטרפו אליה בקריאה האנטישמית נגד בעלי הבתים היהודיים. ובכן, הם כבר 95% בדרך אליה.
בהודעה שהוציאה מחלקת המדינה ביום שישי נאמר: "אנו מודאגים מאוד מהפינוי הפוטנציאלי של משפחות פלשתיניות בשכונות שייח ג'ראח וסילוואן בירושלים, שחלקן מתגוררות בבתיהם כבר דורות רבים. כפי שאנו אומרים בעקביות, חיוני להימנע מצעדים שמסלימים את המתיחות או מרחיקים אותנו משלום. זה כולל פינויים במזרח ירושלים, פעילות התנחלותית, הריסת בתים, ופעולות טרור".
אפשר להתווכח על איך צריך להיראות שלום בין ישראל והפלשתינים. יש עמדות לכאן ולכאן. אבל להגיד שאסור ליהודים לממש את זכויות הקניין שלהם אינו ביטוי של ויכוח לגיטימי.
מי ששולל זכויות קנייניות של יהודים אך ורק עקב היותם יהודים הוא אנטישמי. ואמירות כאלה, מן הסתם אינן מגיעות כדי לצנן את האווירה, אלא כדי להלהיט אותה. עתיד יחסינו עם הממשל נראה קודר מאי פעם ולא משום שישראל פועלת שלא כשורה.