
תחנת הכוח הגרעינית באוקראינה מותקפת
מתקפה חדשה אירעה היום (ראשון) על תחנת הכוח הגרעינית זפוריז'יה, שפצעה עובד אחד. חברת החשמל הגרעינית הממלכתית של אוקראינה Energoatom מסרה כעת כי העובד נפצע מרסיסים ופונה לבית החולים.
עוד ב-
רוסיה האשימה שוב את אוקראינה בהפגזה, לאחר שלטענתה יריבתה עמדה מאחורי מתקפה מוקדמת יותר ביום שישי. אוקראינה מצידה האשימה את רוסיה שהיא עומדת מאחורי המתקפה.
"במהלך הלילה עוצבות חמושים אוקראינים פתחו בתקיפה באמצעות רקטת מערכת משגר רקטות מרובת 220 מ"מ אוראגן. מבני המנהלה והשטח הסמוך של מתקן האחסון נפגעו", נאמר בהודעה שפרסם הממשל הרוסי.
בתוך כך נודע שאוקראינה חוקרת כמעט 26,000 חשודים בפשעי מלחמה. אלפי חקירות מתנהלות ו-135 בני אדם הואשמו, אמר התובע הראשי של אוקראינה לפשעי מלחמה. מבין הנאשמים, כ-15 נמצאים במעצר אוקראינית ו-120 הנותרים משוערים שהם חופשיים.
עוד ב-
במאי, חייל רוסי בן 21 שנתפס הפך לאדם הראשון שהורשע במסלול של פשעי מלחמה באוקראינה מאז הפלישה. הוא נידון למאסר עולם בגין הריגת אזרח לא חמוש.
"לפעמים שאלו אותנו למה אנחנו מעמידים לדין קצינים בדרגים נמוכים כאלה. זה רק בגלל שהם פה פיזית… אם גנרלים היו פה פיזית והיינו מצליחים ללכוד (אותם), בהחלט היינו מעמידים לדין גנרלים", אמר בילוסוב.
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה